مزیت رقابتی به مزایا و خصوصیاتی گفته میشود که یک حرفه را در قیاس با رقیبهای خود در اولویت قرار میدهد. چنانچه شما بتوانید کالایی که بفروش میرسانید را خیلی سریع به کاربر برسانید یا آن را به صرفه تر عرضه نمایید، شما یک مزایای رقابتی ایجاد نمودهاید. به باور دکتر میثم شکری ساز موسسات […]
در این مطلب می خوانید:
مزیت رقابتی به مزایا و خصوصیاتی گفته میشود که یک حرفه را در قیاس با رقیبهای خود در اولویت قرار میدهد. چنانچه شما بتوانید کالایی که بفروش میرسانید را خیلی سریع به کاربر برسانید یا آن را به صرفه تر عرضه نمایید، شما یک مزایای رقابتی ایجاد نمودهاید. به باور دکتر میثم شکری ساز موسسات بدان جهت این مزیت را ایجاد میکنند که بتوانند موقعیت مناسبتری در بازار پیدا کنند. بدین شکل کاربران بیشتری به سراغ آنها میروند و فروش بیشتری خواهند داشت. ایجاد این مزیت میتواند در هر موقعی پیشاید.
آنگونه نیست که این ترفند فقط مخصوص حرفهها و مشاغل با سابقه زیاد یا مارکهای لوکس باشد. شما چنانچه یک مغازه میوه فروشی کوچک هم داشته باشید باز هم میتوانید این مسئله را ایجاد نمایید و کاربران خود را چند برابر نمایید. مزایای رقابتی به علت نقاط مثبت و وضعیت ویژه اهمیت بیشتری برای یک موسسه و سهامداران آن ایجاد خواهند کرد. مزایای رقابتی پایدار دشوارتر از آن میباشند که رقیبها بتوانند آنرا به راحتی غیرفعال کنند.
با ملاحظه به مضامین نظری مسئله و پویاییهای حقیقی و اصلی رقابت میتوان مزیت رقابتی را به انواع متنوعی تقسیم کرد. این انواع شامل موارد زیر میباشد:
ملاحظه نمایید که مزیت رقابتی فقط به یک بخش از مشاغل تهدید نمیشود. بلکه بایستی در همه قسمتها بکار برده شود. برای نمونه در موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرد؛
به عنوان مثال بعضی از مراکز فروش زنجیرهای هم به شیوه آنلاین فرصت خرید را به کاربر میدهند هم اینکه روزانه محصولاتی با تخفیف عالی را به فروش میرساند. بدین وسیله در قیاس با رقیبهای خود برای کاربرانشان این نوع مزیت را ایجاد میکنند.
بعضی از پیجها فروش اینستاگرام فقط چند ساعت بعد از سفارش، محصول را به دست کاربران خود میرسانند.
سوالی که امکان دارد ذهن هر کسی را به خود مشغول سازد اهمیت مزیت رقابتی است. این که چرا این نوع مزیت دارای اهمیت ویژهای است؟ چنانچه اخیرا تصمیم به راه اندازی یک حرفه نمودهاید، بایستی در قیاس با افرادی که سالها پیش در این حیطه فعالیت نموده اند مزایایی داشته باشید. بدین صورت میتوانید با آنها رقابت نمایید.
همان گونه که زمانی میخواهید برای نخستین بار در یک مسابقه ورزشی حضور یابید، نه فقط بایستی به اندازه رقیبان خود، بلکه بایستی بهتر از آنها باشید تا در این مسابقه پیروز شوید. وگرنه حرفه شما در آغاز تاسیس متلاشی و منحل میشود. مردم امروزه از موسسات موجود که همان رقیبهای شما میباشند، خرید میکنند. به منظور اینکه بتوانید کاربران آنها را برای خود کنید و در حرفه تازه تاسیس خود موفق باشید بایستی عادات استفاده کننده را عوض کنید. استفاده کنندگان را به خرید کالاهای خود تشویق نمایید.
از لحاظ کالاها امکان دارد نتوانید ابتکار داشته باشید و بایستی همان کالا را به فروش برسانید که رقیبان میفروشند. یا اینکه همان خدماتی را عرضه نمایید که بقیه عرضه میدهند، در این صورت بایستی به فکر اجرای مزیتی باشید که رقیبان شما از عرضه آن ناتوانند.
در این صورت به نقل از دکتر میثم شکری ساز جهت جذب کاربران به سوی خود و در اختیار گرفتن بازار، احتیاج به یک مزیت رقابتی دارید. وگرنه کاربران به سوی رقیب شما جذب میشوند و درآمد و سود شما کم میشود.
برای آشنایی بیشتر و خواندن زندگینامه یک کارآفرین موفق ایرانی روی لینک زیر کلیک کنید:
۳ استراتژی مهم جهت ایجاد مزیت رقابتی وجود دارد که به شرح زیر میباشند:
در این نوع استراتژی مقصود این است که کالاها را با حداقل نرخ ممکن ارائه دهیم. بدین منظور، پیش از آن کالاها بایستی با حداقل هزینههای ممکن ساخته شوند.
یکی از شیوههای کم کردن هزینههای ساخت، ساخت کالا در حجم بزرگ میباشد. چنانچه موسسهای بتواند کالاها را در حجم بزرگ ایجاد کنند و آنها را با نرخی کمتر از رقبا به فروش برسانند موفق به انجام راهبرد مدیریت هزینهها شده اند. در نهایت میتواند با توجه به این موضوع سود خوبی ببرد.
در این نوع استراتژی، کالاها یا خدمات یک موسسه متمایز از رقبای آن میباشد. بدین جهت میتوان کالا /خدماتی مرغوب و تازه به دست کاربران رسانید.
چنانچه موسسهای بتواند استراتژی تمایز را با موفقیت اجرا نماید، میتواند نرخ محصول یا خدمات را در قیاس با رقبا کمیبیشتر نماید.
در این نوع استراتژی، موسسه فوکوس خود را بر روی فروش کالا یا خدمات به یک بازار کوچک تر میگذارد. استراتژی تمرکز زمانی موفق خواهد بود که کاربران خواستهها و احتیاجات متمایزی داشته باشند. موسسات هم بتوانند کالاها و خدماتی هماهنگ با این کاربران را تمهید نمایند.
این نوع استراتژی دو مدل دارد:
مزیت رقابتی به مزایا و خصوصیاتی گفته میشود که یک حرفه را در قیاس با رقیبهای خود در اولویت قرار میدهد. این مزیت دارای انواع مختلفی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. این مزیت تنها به یک بخش از کسب و کار محدود نمیشود. بلکه بایستی در همه بخشها مورد استفاده قرار بگیرد. به منظور اینکه بتوان در میدان رقابت از همه رقبا جلو بزنید بهتر است مزایایی داشته باشید، در غیر این صورت حرفه شما دستخوش مشکل میشود و از همان آغاز منحل میشود. جهت جذب کاربران و در دست گرفتن بازار بایستی یک مزیت رقابتی داشته باشید وگرنه رقبا به راحتی بازار را در دست میگیرند.
اولین مسئله که بایستی در مزیت رقابتی تصویری درست و روشنی از آن داشته باشید این است که شغل شما چه خصوصیات مثبتی دارد؟ کاربران به چه علت بایستی به سوی کالاها یا خدمات شما بیایند. شما بایستی به صورت مطلوبی از خصوصیات کالاهای خود، مزایای آنها و فواید که به کاربران میرسانند آگهی داشته باشید. این تصویر واضح به شما یاری رسانده که شما در کجای بازار واقع شدهاید؟ برای ایجاد مزیتهای رقابتی بر کدام قسمت از خدمات خود میتوانید فوکوس نمایید.
شناخت و آگاهی از بازار هدف و خواسته کاربرانتان از مسائلی است که بایستی تصویری روشن از آن داشته باشید. یک فروشنده کاربلد بایستی بداند کاربرانش به چه چیزهایی احتیاج دارند. چه خدماتی سبب اعمال تغییرات خوب در زندگیشان میشود. آگاهی از خواسته کاربران میتواندایدههای مناسبی جهت اعمال مزیت رقابتی به سازنده بدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.