کارمندان دولت

  • شناسه : 1136
  • 02 مارس 2022 - 16:34
هدف گذاری | اهمیت هدف گذاری و انواع آن
همه چیز درباره اهمیت هدف گذاری

همه چیز درباره اهمیت هدف گذاری

همه چیز درباره اهمیت هدف گذاری اهمیت هدف گذاری در زندگی و کسب‌وکار همانند زمانی است که شما در یک سفر از قطب‌نما استفاده ‌می‌کنید این قطب‌نما جهت درست را به شما آموزش ‌می‌دهد. زمانی که شما احیانا از مسیر اصلی خود منحرف شوید قطب‌نما شما را متوجه اشتباهتان ‌می‌کند. هدف گذاری هم راه را […]

همه چیز درباره اهمیت هدف گذاری

اهمیت هدف گذاری در زندگی و کسب‌وکار همانند زمانی است که شما در یک سفر از قطب‌نما استفاده ‌می‌کنید این قطب‌نما جهت درست را به شما آموزش ‌می‌دهد. زمانی که شما احیانا از مسیر اصلی خود منحرف شوید قطب‌نما شما را متوجه اشتباهتان ‌می‌کند. هدف گذاری هم راه را برای شما مشخص ‌می‌کند  و باعث ‌می‌شود حرکات و تصمیمات شما با معیار هدف تعیین شوند.

اگر یک کارآفرین نوپا هستید و به تازگی کسب‌وکاری را راه اندازی کرده‌اید بهتر است برای هدف گذاری به سراغ یک کارآفرین موفق و با سابقه بروید. دکتر میثم شکری ساز با سابقه درخشان در خصوص مشاوره کارآفرینی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد تا  به راحتی در امر هدف گذاری موفق باشید.

 

هدف گذاری چیست؟

همه افراد زمانی که دست به کارآفرینی ‌می‌زنند تکنیک‌های مختلفی را برای رسیدن به موفقیت امتحان ‌می‌کنند. هدف گذاری یکی از این تکنیک‌هاست. به طور کلی هیچ فردی بدون هدف دست به شروع کاری نمی‌زند. با تعیین هدف شما ‌می‌توانید بهتر تمرکز کنید و از مسیر رسیدن به هدف‌ها خارج نشوید.

هدف گذاری یک فرآیند دقیق است و باید برای تعیین هدف راه‌های و بررسی‌های زیادی انجام شود و بعد از تعیین هدف تنها تلاش است که شما را به آن نزدیک ‌می‌کند.

حتما اسم مشاوران زیادی را شنیده اید که به شما کمک ‌می‌کنند با تکنیک‌های اصولی هدف گذاری کنید و راه رسیدن به آن‌ها را یاد بگیرید. در سمینارهایی که دکتر میثم شکری ساز حضور داشته اند تکنیک‌های هدف گذاری را به صورت دقیق بیان کرده‌اند. تمام افرادی که در دوره‌های دکتر شرکت داشته‌اند به خوبی از پس تعیین هدف برآمده‌اند.

 

همه چیز درباره اهمیت هدف گذاری

 

اصول هدف گذاری  از نظر دکتر میثم شکری ساز کدامند؟

هدف گذاری در واقع تعیین مسیر است. اما این فرآیند به این سادگی نیست و باید اصول زیر رعایت شوند تا فرد بتواند تعیین هدف مطلوبی داشته باشد.

 

بررسی و ارزیابی موقعیت

وقتی که تعیین ‌می‌کنید که از آینده چه ‌می‌خواهید باید وضعیت فعلی خود را هم بسنجید و از خود بپرسید که آیا وضعیت فعلی برای شما رضایت بخش است یا خیر؟ وقتی ارزیابی کنید ‌می‌توانید میزان پیشرفت را مشاهده کنید و ‌می‌دانید که کجا بوده‌اید و به کجا رسیده‌اید؟

 

توضیح دقیقی در خصوص خواسته‌ها خود بدهید

توضیح دقیق به معنی این است که مثلا شما ‌می‌خواهید یک ماشین بخرید. بهتر است دقیقا بنویسید من ‌می‌خواهم یک خودروی 206 داشته باشم. با نوشتن من یک خودرو ‌می‌خواهم هدف شما دقیقا مشخص نخواهد بود.

 

تعیین اهداف هوشمندانه

اهداف هوشمندانه یعنی اهدافی که قابلیت دسترسی به آن‌ها وجود داشته باشد و زمان برای رسیدن به آن‌ها مهم است و همچنین قابلیت سنجش دارند.

 

نوشتن اهداف

اهداف مکتوب انگیزه شما را برای تلاش بیشتر ‌می‌کند. نوشتن اهداف آن‌ها را قابل دیدتر ‌می‌کند و ‌می‌توانید آن‌ها لمس کنید و با مدیریت بیشتری برای رسیدن به آن‌ها تلاش کنید.

 

مشخص نمودن زمان برای رسیدن به اهداف

تاریخ رسیدن به اهداف را دقیقا مشخص کنید. این زمان باید متناسب با اهداف باشد. به طور مثال هدف‌های بزرگتر تایم بیشتری برای رسیدن ‌می‌خواهند.  بعد اینکه هدف‌ها را مشخص کردید بلافاصله برای اجرایی کردن آن‌ها قدم اول را بردارید. به سرعت مراحل رسیدن به اهداف را طی کنید و کار امروز را به فردا نسپارید. سهل انگاری و به تاخیر انداختن فقط وقت شما را تلف ‌می‌کند. پس عمل گرا باشید و نگذارید حتی یک ساعت از وقتتان تلف شود.

 

اهمیت هدف گذاری از نظر دکتر میثم شکری ساز

 

انواع روش‌های هدف گذاری

هر کارآفرین یا هر کسب‌وکاری برای هدف گذاری استراتژی مخصوص به خود را دارد. هدف گذاری‌ها راه و روش‌های متعددی دارند که در اینجا به دو مورد از پرکاربردترین روش‌ها اشاره ‌می‌کنیم.

 

هدف گذاری اسمارت یا SMART

این هدف گذاری مخفف کلماتی از قبیل  مشخص نمودن هدف یا Specific،  قابلیت اندازه گیری measurable،  دست یافتنی Attainable، Realistic واقع گرایانه و محدوده زمانی مشخص Time bound است.

هر کدام از این کلمات به ویژگی‌های هدف اشاره ‌می‌کنند. تحلیل کردن این ویژگی‌ها ‌می‌تواند نقش مهمی در تصمیم گیری بهتر داشته باشد.

 

هدف گذاری چابک

برای مدیریت اهداف شخصی ‌می‌توان از سیستم چابک که نوعی سیستم نسبتا گسترده و تخصصی در مدیریت پروژه است کمک گرفت. در هدف گذاری چابک یا سیستم اجایل شما با مشاهده مشکلات به راحتی ‌می‌توانید هدف گذاری دقیق تر و منطقی تری داشته باشید و زمینه توسعه کسب‌وکار شما فراهم ‌می‌شود.

 

هدف گذاری به روش آنتونی رابینز

آنتونی رابینز یکی از موفق ترین افرادی است که در حوزه‌های مدیریت کسب‌وکار‌ها در تمام جهان شناخته شده است. فرآیند هدف گذاری توسط این شخص شامل مراحل زیر است:

باید مسیر رسیدن به هدف از اهمیت بالایی برخوردار باشد. چون وقتی فرد در این مسیر قرار ‌می‌گیرد با چالش‌های زیادی مواجه ‌می‌شود و بر تجربه‌های او افزوده ‌می‌شود و فردی قوی بالنده خواهد شد. برای هدف خود محدوده مناسب تعیین کنید. به طور مثال اهدافی را تعیین کنید که بتوانید تا 6 ماه آینده به آن‌ها دسترسی داشته باشید. تعیین اهداف خارج از پتانسیل با شکست مواجه خواهد شد. بر روی خواسته‌های خود متمرکز شوید. نگذارید که ترس شما را از خواسته‌هایتان دور کند.

 

تمرکز بر خواسته‌ها

رابینز بر اساس تحقیقاتی که انجام داده می‎گوید: اغلب مردم در فکر ترس‌هایشان هستند و تمرکزشان را روی چیزهایی می‌گذارند که نمی‌خواهند. در حالی‌که در هدف گذاری، تمرکز باید بر روی خواسته‌ها باشد نه ترس‌ها.

وقتی به هدف‌هایتان رسیدید متوقف نشوید. هدف بعدی را مشخص کنید و در راه رسیدن به آن تلاش کنید.

اگر در راه رسیدن به هدفتان موفق نشدید به این معنی نیست که شکست خورده اید به گفته رابینز با شکست تجربه‌های زیادی کسب کرده‌اید که ‌می‌توانید در مسیر بعدی از آن‌ها استفاده کنید.

 

انواع روش‌های هدف گذاری چیست؟

 

سخن پایانی

شما به عنوان یک فرد عادی برای کوچکترین اعمال خود هدف گذاری ‌می‌کنید. یک مسافرت ساده را در نظر بگیرید. قبل از حرکت مقصد خود را تعیین ‌می‌کنید و بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد را انتخاب ‌می‌کنید. هدف‌گذاری در زندگی شخصی و در کسب‌وکار دقیقا چیزی مشابه به همین سفر رفتن است.

اما برای هدف گذاری لازم است که شما 5 اصول اصلی که شامل ارزیابی و بررسی اهداف، تعیین اهداف انگیزشی، نوشتن اهداف، تعیین نقشه راه و وفادار بودن به هدف است را رعایت کنید. دکتر میثم شکری ساز راهکارهای موثر برای این اصول به خوبی برای کارآفرینان و مدیران و افراد عادی تعیین ‌می‌کند تا بهتر بتوانند در مسیر موفقیت گام بردارند.

 

سوالات متداول

  1. کاربرد هدف گذاری در کارآفرینی چیست؟

هدف گذاری در کارآفرینی به شما راهکارهای لازم برای توسعه کسب‌وکار را ‌می‌دهد. تمام کارآفرینان موفق با هدف گذاری توانسته اند کسب‌وکار خود را گسترده کنند و روز به روز به حجم موفقیت‌های آن‌ها افزوده ‌می‌شود. کارآفرینان تنها به یک تکنیک اکتفا نمی‌کنند و برای رسیدن به اهداف خود ایده‌های خلاقانه‌ای مطرح ‌می‌کنند و تمام اصول لازم در هدف گذاری را رعایت ‌می‌کنند.

  1. آیا هدف گذاری با انگیزه تفاوت دارد؟

بیشتر افراد زمانی دست به هدف گذاری ‌می‌کنند که انگیزه  لازم برای تلاش و رسیدن به هدف‌ها را داشته باشند. در رسیدن به اهداف داشتن اراده بسیار مهم است. وقتی با ارده دست به انجام کاری ‌می‌زنید و برای رسیدن به هدفتان تلاش ‌می‌کنید وقتی موفق شوید انگیزه و رغبت شما برای ادامه دادن بیشتر خواهد شد.

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*