آیا کسبوکار شما در رسیدن به اهدافی که در جلسات، توسط مدیران و مشاوران تعیین شدهاند، مشکل دارد؟ مدیران ارشد شرکت با برگزاری جلسات و برنامهریزی روی اهداف به استراتژیهایی دست پیدا میکنند. این استراتژی را بادقت روی کاغذ مینویسند و با پذیرایی از خودشان، خوشحال از اینکه برنامه موفقیت آینده شرکت را نوشتهاند، پایان […]
در این مطلب می خوانید:
آیا کسبوکار شما در رسیدن به اهدافی که در جلسات، توسط مدیران و مشاوران تعیین شدهاند، مشکل دارد؟ مدیران ارشد شرکت با برگزاری جلسات و برنامهریزی روی اهداف به استراتژیهایی دست پیدا میکنند. این استراتژی را بادقت روی کاغذ مینویسند و با پذیرایی از خودشان، خوشحال از اینکه برنامه موفقیت آینده شرکت را نوشتهاند، پایان جلسه را اعلام میکنند. اما این شیرینی و خوشحالی تا زمانی است که شکست شرکت در رسیدن به اهداف، توسط مدیران میانی اعلام نشده است.
بعد از گذشت چند ماه، مدیران میبینند که مشکلات یکییکی رو میشود و درآمدهایی که برای شرکت متصور بودند، کاملاً دور از تصور و دستنیافتنی شده است. با برگزاری دوباره جلسه، علت این را پیگیری میکنند. به نظر دکتر ماکان آریا پارسا مترجم کتاب فراتر از استراتژی، علت عمده شکست کسبوکارها در استراتژی، به اجرای آن بر میگردد.
درباره ماکان آریا پارسا بیشتر بدانید: ماکان آریا پارسا
همچنین ایشان این نکته مهم را یادآور میشوند که تغییرات فضای کسبوکار در سطح جهان و ایران، بهقدری با سرعت زیادی است که برخی از شرکتها در این رقابت بهراحتی حذف میشوند. شرکتهایی که در اجرای استراتژیهای خود، ضعیف عمل میکنند، شکست خود را تضمین میکنند.
در این مقاله به این نکات میپردازیم که مدیران چه چالشهایی در اجرای استراتژی دارند و راهکار عملی آنها چیست.
طبق اعلام مدرسه بازرگانی هاروارد، 90 درصد سازمانها در اجرای مؤثر برنامههای استراتژیک خود شکست میخورند. اجرای نادرست یک استراتژی منجر به فقدان اهداف برای کارکنان، عدم اولویتبندی صحیح، تخصیص نادرست منابع و تضعیف رهبری و مدیریت کسبوکار میشود.
استراتژیهای شکستخورده دلایل متفاوتی دارند، اما بیشتر آنها به این واقعیت بر میگردد که اجرای استراتژی باتوجهبه منابع محدود سازمان، کار بسیار سختی است.
پیشبینی چالشهای بزرگ در اجرای استراتژی به شما کمک میکند تا رایجترین دامها را بشناسید و شرکت خود را برای موفقیتهای بزرگ آماده کنید.
همچنین نوشتهٔ آقای رابین اسپوکلند، با عنوان فراتر از استراتژی، بهترین راهکارهای عملی در اجرای استراتژی را آموزش میدهد. پیشنهاد میکنیم این کتاب را با ترجمه سلیس و روان دکتر ماکان آریا پارسا بخوانید.
اولین چالش در اجرای استراتژی، به قبل از اجرا آن بر میگردد. به عبارتی اولین و مهمترین چالش، استراتژی ضعیف است. هدف یک استراتژی، یک چشمانداز جدید برای شرکت است. این هدف با ایجاد یک نقشه راه و متمرکز است. این نقشه راه، باید با جداول زمانی مشخص برای اجرا و نقشها و وظایف دقیق کارکنان وجود داشته باشد. مدیران با عدم تشخیص صحیح اولویتها، این نقشه راه را بهدرستی برنامهریزی نمیکنند و کارکنان در اجرای آن به مشکل میخورند. علت این است که کلاً راه را اشتباه میروند و این هم منجر به اهداف موردنظر نمیشود.
برای رسیدن به یک استراتژی قابلاجرا و متمرکز روی اولویتها، باید از اهداف کوچک شروع کنید تا مطمئن شوید که اهداف قابل مدیریت و دستیافتنی هستند. با این کار میشود استراتژی را مرحلهبهمرحله گسترش داد و رسیدن به اهداف بزرگتر را آسان نمود.
مدیران، استراتژی سازمان را میچینند، آن را به تیمهای اجرایی و کارکنان سازمان تحویل میدهند و انتظار اعلام نتیجه موفقیت پس از چند ماه را دارند. به نظر شما این کار درستی است؟
مدیران ارشد فکر میکنند که با نوشتن استراتژی و برنامه کسبوکار، کار آنها تمام شده است. اما اینطور نیست و کار آنها دقیقاً پس از برنامهریزی نقشه راه سازمان شروع میشود.
اجرای بهترین استراتژیها که حتی برای نوشتن آن ماهها زمان صرف شده است، با ناآگاهی کارکنان شرکت و کار یکطرفه آنها امکانپذیر نیست.
کارکنان پس از تحویل برنامه اجرایی باید به طور دقیق در مورد نحوهٔ اجرای آن هم آموزش ببینند. اجرای استراتژی باید یک کار دوطرفه بین کارکنان و مدیران باشد تا بهترین نتیجه از اجرای استراتژی را بگیرند.
فرایند آموزش اجرای استراتژی میتواند توسط مدیران یا افراد خارج از سازمان مانند مشاوران مدیریت انجام شود. این آموزش بهتر است در محیط شرکت باشد تا بهترین نتیجه از آن حاصل شود. به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا، اجرای استراتژی یک فرایند گامبهگام است. به همین دلیل، این فرایند پس از اتمام آموزش هم تمام نمیشود و باید بهمنظور اطمینان از اجرای آن، به طور منظم توسط مدیران، کنترل و بررسی شود.
متداولترین هزینهها و منابع اجرای استراتژی یک سازمان، باید در نقشه راه اهداف و برنامه استراتژی سازمان به طور دقیق مشخص شود. مشکل از آن جایی شروع میشود که این منابع بهدرستی تعیین و مدیریت نشدهاند و کارکنان در تشخیص و اجرای این مورد به مشکل میخورند.
منابع شرکت برای اجرای استراتژی میتوانند مادی یا معنوی باشند. منابع مادی مانند منابع مالی و امکانات تکنولوژیک شرکت و منابع مادی مانند نیروی انسانی و تخصص هرکدام از آنها است.
عدم وجود رابطه بین برنامه استراتژیک، سرمایه، بودجه عملیاتی و منابع انسانی در اجرای استراتژی مسئلهساز است. این باعث ایجاد ناهماهنگی تیمها در اجرای استراتژی سازمان میشود.
این منابع باید بهدرستی مدیریت شوند تا موفقیت شرکت در رسیدن به اهداف تضمین شود. برای مثال فرض کنید سازمانی به منابع معنوی یا همان انگیزه و تخصص کارکنان اهمیتی قائل نباشد. به نظر شما چه اتفاقی میافتد؟
حتی اگر منابع مادی و مالی شرکت هم بسیار زیاد باشند، تیم کارکنان سازمان انگیزهٔ کافی برای اجرای استراتژی را ندارند و این شاید در کوتاهمدت مشخص نباشد، اما در بلندمدت به اهداف سازمان ضربه وارد میکند.
یادگیری مؤثرترین استراتژیهای مدیریت سازمان، یکی از بهترین کارهایی است که مدیران میانی و ارشد شرکتها باید انجام دهند. اما باید به این نکته توجه کنیم که آیا توانایی اجرای این استراتژیها را داریم یا نه. در این مقاله سعی کردیم مهمترین چالشهای اجرای استراتژی که مدیران با آنها دستوپنجه نرم میکنند را ذکر کنیم، اما باید پس از شناخت این چالشها برای حل آنها و اجرای استراتژی اقدام کنیم.
به همین خاطر به یک منبع الهامبخش نیاز داریم تا به طور دقیق یک نقشه راه برای اجرای استراتژی بینقص برای ما ارائه دهد. پیشنهاد ما کتاب فراتر از استراتژی نوشته آقای رابین اسپوکلند، با ترجمه دکتر ماکان آریا پارسا است.
یکی از مهمترین چالشهای مدیران اجرایی که ماکان آریا پارسا در جلسات مشاوره با آنها روبه رو، اجرای استراتژیهای سازمان آنها بود. به همین دلیل تصمیم گرفتم کتاب فراتر از استراتژی را که توسط آقای رابین اسپوکلند نوشته شده بود را ترجمه کنم.
در این کتاب و در هر فصل آن، شیوههای نوین اجرای استراتژی سازمان که کمتر کسی از آنها سخن گفته به رشته تحریر درآمده است. این کتاب یک نقشه راه دقیق و منظم است که مدیران اجرایی در استراتژی باید به آنها توجه ویژهای کنند.
دقیقاً هدف اصلی این کتاب به چالش کشیدن مدیران با تجربهای است که فکر میکنند، بهترین تکنیکها و تاکتیکهای اجرای استراتژی را آموزشدیدهاند. مدیران باتجربه پس از خواندن این کتاب بهاشتباه بودن برخی کارهای خود، در اجرای استراتژی سازمان پی میبرند.
رشته مدیریت کسبوکار MBA صرفاً روی مباحث تئوریک تمرکز میکند و مسائل اجرایی استراتژی سازمان در این رشتهها آموزش داده نمیشود. این کتاب حاوی تجربههای بزرگترین مدیران اجرایی استراتژی دنیا است. خواندن این کتاب مانند کارکردن در بهترین شرکتهای بینالمللی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.