واحد منابع انسانی و HRM به علت حائز اهمیت بودن نیروی انسانی یکی از عمدهترین واحدهای هر نهاد میباشد. همچنین ریاست نمودن صحیح منابع انسانی سبب پیشرفت و ارتقا پرسنل در همه جوانب میشود. در نهایت سبب ارتقا و پیشرفت سازمان میشود. ارتقا، گسترش و مبدل شدن به اسمی ماندگار و مشهور رویای هر کسب […]
در این مطلب می خوانید:
واحد منابع انسانی و HRM به علت حائز اهمیت بودن نیروی انسانی یکی از عمدهترین واحدهای هر نهاد میباشد. همچنین ریاست نمودن صحیح منابع انسانی سبب پیشرفت و ارتقا پرسنل در همه جوانب میشود. در نهایت سبب ارتقا و پیشرفت سازمان میشود. ارتقا، گسترش و مبدل شدن به اسمی ماندگار و مشهور رویای هر کسب و کار و نهادی است. مدیریت منابع انسانی همان واحد از هر نهادی است که در پی راهکاری جهت این مشکلها میباشد. همچنین سعی میکند علاوه بر جذب نیروهای متبحر، اهداف و دورنماهای موسسه را پیگیری نماید. دکتر ماکان آریا پارسا یکی از کارآفرینان برجسته در این حیطه میباشد که بیش از ۲۰ کتاب را در حیطه مدیریت از جمله مدیریت منابع انسانی تألیف و ترجمه نموده است.
اهداف HRM را بطور کلی به ۴ گروه کلی طبقه بندی کرد:
مبادراتی صورت میگیرد که به احتیاجات یا مشکلات اخلاقی و اجتماعی موسسه و پرسنل آن پاسخ میدهد. این اهداف حاوی مشکلات حقوقی نظیر فرصتهای مساوی و حق الزحمه مساوی برای کار مساوی میباشد.
یکی از اهداف HRM، اهداف سازمانی میباشد. مبادرات صورت گرفته به تضمین عملکرد نهاد کمک میکند. این حاوی عرضه آموزش، استخدام تعدادی پرسنل جهت یک شغل ویژه و… میباشد.
هدایتهایی که جهت حفظ کارکرد درست منابع انسانی در همه بنیاد بکار برده میشود. این مورد حاوی مطمئن شدن از اختصاص کل منابع انسانی به پتانسیل کامل آنها میباشد.
ماخذی که جهت پشتیبانی از اهداف شخصی هر پرسنل بکار برده میشود. این مورد حاوی فرصت جهت تعلیم یا گسترش شغلی و همچنین حفظ رضایت پرسنل میباشد.
همانطور که می دانید HRM یک دامنه گستردهای است. وظایف روزانه کارشناسان منابع انسانی با توجه به وظیفه آنها میتواند تا حد چشمگیری متمایز باشد. به عنوان مثال کارشناسان استخدام نیروی کار، فوکوس خود را بر اعمال درست مصاحبه و یافتن استعدادهای نوین جهت همکاری میگذرانند. این در صورتی است که کارشناسان عمومی نیروی کار، نقش ریاست حقوق و مزایا و حق بیمه پرسنل را بر دوش دارند.
با تمام وسعت و تمایزات در اعمال این امور در کل، هدف عمده مسئولان منابع انسانی یک چیز میباشد. آن هم بهسازی شرایط کاری برای موسسه و پرسنل و پیشرفت روابط پرسنل و کارفرما میباشد.
در مجموع هدف اساسی مدیریت منابع انسانی در یک نهاد به چه صورت مشخص میشود؟ بایستی عرض کرد بکارگیری بیشترین توان نهاد به وسیله بالابردن عملکرد نیروهای کار آن میباشد. این پروسه که توقع میرود به شیوه خودکار و با ملاحظه به اهداف بنیاد پیش برود حاوی ۴ مؤلفه اصلی به شرح زیر میباشد:
یکی از مؤلفههای اصلی HRM تصاحب یا اکتسابی است. این مبادرت مرتبط با تعیین نیروی کار مدنظر نهاد و استخدام میباشد. این کارکرد تضمین میکند که موسسه در بازه زمانی مورد نظر جهت رسیدن به اهداف خود نیروی کار مناسبی را در دسترس دارد.
این مرحله خیلی فوری بعد از مرحله قبلی و شناخت پرسنل با نهاد انجام میگیرد. بکارگیری روشهای کاربردی مانند تعلیم یا حضور در دورههایی برای پرسنل جدید که آنها را برای ترفیع عملکرد نهاد آماده کند.
از دیگر مؤلفههای اصلی HRM انگیزه میباشد. تنها با تعلیم و ارتقا پرسنل جهت داشتن کارکردی بهتر در نهاد تشویق نمیشوند. یک مسئول منابع انسانی با بررسی کارکرد و تعبیه پاداش و تنبیه انگیزه لازم را در پرسنل جهت کارکردی مطلوبتر ایجاد میکند.
حفظ پرسنل در نهاد آخرین قسمت مدیریت منابع انسانی به حساب میآید. با اعمال وضعیت بهینه از لحاظ امنیت کاری، فضای کار دوستانه و دادن ابزارهای اضافی، پرسنل تشویق به حفظ کار خود در بنیاد میشوند.
با دیدگاهها و مسیری که یک کارآفرین موفق و جوان ایرانی طی کرده است، در لینک زیر بیشتر آشنا شوید:
مدیریت منابع انسانی به علت تحولات فوری شرایط روزمره در بازار و وسعت خدمات و محصولات، چالشهای دشواری دارد. این چالشها دارای جلسهها و برنامههای زمانی برنامه ریزی نشده، بالا و پایین شدن بازار و مسائل میان کارگزار و کارفرما میباشد. جهت پیروز شدن بر این چالشها لازم است به یک مورد مهم و کاربردی توجه کنید که در ادامه ان را بیان میکنیم. یک مسئول منابع انسانی در عوض دخالت دادن احساسات خود در خصوص با پرسنل، مزایا و اهداف بلند مدت موسسه را در نظر بگیرد.
نقش مدیریت منابع انسانی در مشاغل امروزی چیست؟ امروزه مسئولان منابع انسانی به جذب و حفظ منابع انسانی، اعمال انگیزه رشد در آنها، کارمندیابی و… به اعمال نقشهای نوین میپردازد. در حال حاضر مسئولان منابع انسانی مسئول هستند که از پرسنل در واحدهای متنوع پشتیبانی کنند. همچنین با تعلیم اصولی پرسنل، سرمایههای انسانی را گسترش دهند. اوج امور مسئولان منابع انسانی در بررسی کارکرد پرسنل با توان و لیاقت آنها میباشد.
دکتر ماکان آریا پارسا از برجستهترین مشاوران کشور در زمینه مدیریت کسب و کار، ارتباطات، منابع انسانی و بازاریابی میباشد. در کتابهایی که تألیف نمودهاند در خصوص نقش مدیریت منابع انسانی بر کسب کار ها مطالبی را ارائه داده است.
نکات کلیدی مهم در خصوص نقش مدیریت منابع انسانی عبارتند از:
جهت استنباط مؤثر نحوه اثربخشی نیروهای خارجی بر ماخذ انسانی بهتر است به مواردی توجه شود. این موارد عبارتند از:
مدیریت منابع انسانی HRM برای یک مسئول حائز اهمیت است. چرا که معلومات وابسته به پرسنل نظیر مدیریت مرخصی، حضور و نظم را گردآوری و درج میکند. اجازه پی جویی مشخصات و معلومات فردی را به پرسنل میدهد تا پروسه کلی بررسی مدیریت ترفیع یابد. در این صورت نهاد گامهای مرحلهای و درستی بر میدارد.
واژه HRM مخفف Human Resources Management میباشد.
مدیریت منابع انسانی HRM بر عهده مدیر منابع انسانی است. این مدیر وظیفه نظم دهی به منابع انسانی نهاد را بر دوش دارد. در مجموع مبادراتی در سمت بهسازی کارکرد پرسنل در راستای مقاصد بنیاد انجام میدهد.
فرایند استخدام در HRM شامل ۳ رکن شایستگی، تیم ارزیابی و ابزارهای ارزیابی میباشد.
مدیریت منابع انسانی HRM مسئولیتهای متنوع مدیریتی وابسته به پرسنل سازمان نظیر تعلیم پرسنل، بررسی کارکرد و پاداش آنها را در موسسه بر دوش دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.